
MALZEMELER:700 gram savoyar (kedi dili biskuisi).1 paket cikolatali puding.1 paket krem santi.1 paket muzlu puding. sut miktari pudinglerin uzerinde yazilan kadar olacak.bazan iki bucuk bardak oluyor bazan ucbucuk bardak ayarlamasi ustunde yazilan gibi olacak.krem santi icinse1 bardak sogut sut gerekli.ayrica savoyarlari islatmak icinde 1 su bardagi kadar sut gerekiyor.SAVOYAR MALZEMESI:3 adet yumurta,1 su bardagi seker,2 su bardagi un,yarim paket yumusak margarin.USTU ICIN:1 paker DR OETKER cikolata sosu ,2 bardak sut.oncelikle savoyarlari yapiyoruz.yok ben ugrasamam derseniz pastaneden 700 gram hazir savoyar alabilirsiniz.savoyar malzemesini iyice karistirip yagli kagit yayilmis firin tepsisine aralikli olarak krema sikacagi ile 1 parmak uzunlugunda olarak yerlestirin.onceden isitilmis 200 derce firinda 20 dakika kadar pisirin sogumaya birakin.PASTA:cikolatali ve muzlu pudingi ustunde yazan sut miktarina gore ayri ayri pisirin biraz ilindirin.buyukce bir salata kasesini hafifce islatip savoyarlarin bir kisminisutle islatip kasenin her yerne iyice yapistirin.ilinmis cikolatali pudingiilk kata sivayin.yine islatilmis savoyarla ikinci kati kaplayin. onun ustune 1 su bardagi soguk sutle cirpilmis krem santiyi sivayin.ucuncu kezde yine savoyarla kapladiginiz katin ustune muzlu pudingi sivayin.en alt kisma kalan savoyarlari islatip taban yapin.bunu buzdolabina kaldirip dort bes saat kadar bekletin.bu arada cikolata sosunu iki su bardagi sutle pisirip ilininca buzdolabinda onuda bekletin koyulsun.kaseyi buzdolabindan cikarinca ters cevirip bir buyuk pasta servis tabagina yerlestirin, ustune cikolata sosuyla iyice sivayin.krem santiyle susleyin, 1 saat kadar yine buzdolabinda bekletip dilimleyerek servis yapin. yaninda istege gore dondurmada verebilirsiniz. afiyet olsun.
1 yorum:
dondurmayla servis ettim cok guzel oldu....:)
Yorum Gönder