19 Ağustos 2010

MINIK FARELER VE MINIK KIRPILER


Ben bunlari minik serbetimin dogum gununde yaptim ama ancak yazabiliyorum.MALZEMELER:150 gram kiyilmis bitter cikolata;90 mililitre krema;125 gram ufalanmis cikolatali biskui;50 gram pudra sekeri;24 adet bayaz kisnis tanecikleri;file badem;(bunun miktarini biraz fazla tutun aslinda 50adet ama kirilabiliyor)kuyruk olarak jelli bon tarzi ince kirmizi sekerler kullandim;isterseniz seker hamurundanda yapabilirsiniz.YAPILISI:cikolatayi ve kremayisicaga dayanikli cam kaseye yada metal bi kaba koyun;icinde su kayniyan bir tencerenin icine oturtun.cikolata eriyene kadar karistirin.kabi sicak sudan alip biskulieri ekleyin.karistitin.bu karisimi strec film uzerine dokupstrece sarin.iki saat buzdolabinda sogutun.cikarincahamurdan kucuk parcalar koparip once top seklinde yuvarlayin;sonra bir ucunu sivriltin;burun sekli verin.toplarin yuvarlak tarafini pudra sekerine bulayin;kisnis taneleriyle goz yapin.file bademlerle kulak yapin.seker hamuru yada jell  ile kuyrugu olusturun.bunlarida buzdolabinda iki saat bekleterek servis yapin.cocuklar cok sevecekler ama buyuklerinde cok ilgisini cekiyor.ben bu tarifi cikolata adli bir kitaptan bularak yaptim.kirpileride ayni sekilde hazirlayin.onlari sadece yuvarlal olarak yapip ucunu sivriltip burun sekli vererek pudra sekere bulayip gozleri kisnisle goz olusturun.ustlerinede kisnisle kirpinin dikenlerini yapin.

Hiç yorum yok: