08 Ağustos 2010

Uc Renkli Jole

yaz gunlerinin tercihi olan bu hafif ve soguk tatliyi misafirlerinize ikram edebilirsiniz.ama diabet hastasi olanlarin kesinlikle yememesi gerekir.
MALZEMELER:5 cay bardagi toz jole,1 paket eti kakaolu biskui,2 yada 3 corba kasigi yogurt, (kati yogurt olmali)istenilen mevsim meyvelerinden alt kati kapilyacak miktarda olmali.meyva olarak tercihiniz neyse joleyide oyle secin. ornegin cilek koyacaksaniz cilekli jole gibi.YAPILISI:once orta boy bir servis kasesini islatip birakin.2cay bardagi joleyi 2 cay bardagi sicak suda eritin.kaseye dokun, icine dogranmis meyvalari ekleyin.biraz soguyunca buzdolabina kaldirip iki saat bekletin.sonra dolaptan cikarin 1.5 cay bardagi joleyi 1.5 cay bardagi sicak suyla eritip icine yogurdu ekleyin cilekli karisimin ustune dokun buzdolabinda iki saat dondurun.sonra yine cikarip kalan 1.5 cay bardagi joleyi 1.5 cay bardagisicak suyla eritip icine bir paket kakaolu biskuiyi kirarak ekleyin bu karisimda yogurtlu katin ustune dokun yine iki saat bekletin.iyice donan joleyi dolaptan cikarip kaseyi kaynar suya yavasca kyarak iki dakika bekletinki jole ayrilsin kaseden.sonra tabaga ters cevirip dilimleyerek servis yapin.

Hiç yorum yok: