08 Haziran 2009

Gul Tatlisi

malzemeler:3 yada 3.5 su bardagi un,yarim su bardagi siviyag,1 su bardagi irmik,1 yemek kasigi sirke,1 yumurta,kabartma tozu,vanilya.
SERBET:2.5 su bardagi seker,3 su bardagi su.1 limon suyu.tatlinin once serbetini kaynatin sogumaya birakin.cunku tatli sicak serbet soguk olacak.tum malzemelerle hamuru hazirlayin.uce bolun. her boldugunuzu kahve fincaniyla yuvarlaklara kesin.3 adet yuvarlagi kenarlari biraz ustuste gelecek sekilde birbirine yapistirin.yuvarlayin .ortadan ikiye kesin. yaglanmis tepsiyekesilen kisim alta gelecek sekilde yerlestirin.185 derece firinda kizarana kadar pisirin. cikinca tabaga alip soguk serbeti dokun.gul goncalarinin ortasina findik ceviz ne isterseniz koyupsogutun afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: