malzemeler:3 adet yufka.yarim paket margarin.1 su bardagi sut.3 adet yumurta.750 gram ispanak. 200 gram kasar beyaz peynir yada kasar rendesi. 1 adet iri sogan tuz karabiber.once ayiklanmisyikanmis ispanaklari rendelediginiz soganla ve tuzla iyice ovun.iki elinizle iyice bastirip suyunu cikarin.tel suzgecte bir muddet birakip suyunu iyice salmasini bekleyin.yaglanmis tepsiye bir adet yufkayi yayin.uzerine biraz yag serpin.diger yufkayi parcalar halinde ayirip tepsiye yerlestirin.erimis yag sut ve 2 yumurtayi iyice cirpip birazini yufkalarin ustune dokun.tekrar yufka ekleyin yine sut yumurta yag karisimindan ekleyin.tekrar tufka koyup biraz yagli malzemeden ekleyip ispanaklara peynir ve karabiber ekleyip yufkalarin ustune yayin.diger yufkalarida ayni bicimde katlar halinde dizip en uste yagli sutlu malzemenin kalanini ve cirpilmis 1 adet yumurtayi ekleyip corekotu serpip 185 derce firinde pisirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder