malzemeler:3 adet tavuk bonfile.1 su bardagi sut.3 corba kasigi un.tuz.1 tatli kasigi hindistan cevizi rendesi. 250 gram un.110 gram margarin (oda sicakliginda)3 corba kasigi soguk su. un ve margarin tuz ilavesiyle karistirilir.soguk suda eklenip iyice yogrulur.yumusak bir hamur elde edilir. biraz beklemeye birakilir.tavuk bonfileler haslanir.3 corba kasigi un biraz tereyagla kavrulur takriben 2 corba kasigi kadar.kavrulunca sut eklenir.cabuk cabuk karistirip top top olmamasi saglanir,sut eklenir. bir iki tasim kaynayinca hindistan cevizi rendesi eklenip alti kapatilir ve kusbasi dogranmis tavuk parcalari icine eklenir.tart kalibi yaglanir. kesinlikle kati yagla yaglayin.tart hamuru unlu tahtada aciliptart kalibina dosenir.ustune besamel soslahazirlanmis tavuk yayilir.en uste istege gore kasar rendesi eklenir .kirmizi biber serpilir.185 derece firinda ustu kizarana kadar pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder