
Malzemeler:1.5 su bardagi ince koftelik bulgur,3 adet iri patates,1 corba kasigi un,tuz biber ,1 adet yumurta. Ici icin:300 gram kiyma.2 adet orta boy sogan 1 corba kasigi salca tuz karabiber , dolmalik fistik .kirilmis ceviz ici.once bulguru 2 su bardagi sicak suyla islatin. yarim saat kadar.bu arada patatesleri haslayin haslaninca kabuklarini soyup catalla ezin. bulgura ekleyin . tuz ve karabiberde koyup iyice yogurun.diger tarafta onceden hazirladiginiz sogani kavurup kiymayi ekleyip biraz cevirdiginiz fistik biber salca tuz cevizle pekistirdiginiz kiymali ici avucunuzda uzunca bir sekil verip parmaginizla ortasini oydugunuz bulgurun icine bu malzemeyi koyup ucunu kapatin.fazla malzeme koymayinki kizarirken catlamasin.sonra bu kofteleri yumurta sarisina bulayip kizgin yagda kizartin. tabaga dizerek ikram edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder