06 Ocak 2010

ARNAVUT CIGERI:300 gram kadar ciger,1 adet iri kirmizi sogan,maydanoz dereotu kirmizi pul biber kekik karabiber,tuz kizartmak icin aycicek yagi ,az miktarda un.Once cigerleri iyice yikayip suzgecte birakin. kizartirkrn sicramamasi icin iyi kurumasi gerekir.bu arada kirmizi sogani halka yada kucuk dograyin tuzla iyice ovun.maydanozu dereotunu incecik kiyip ekleyin ,karabiber pul biber ve kekigi ilave edin bu karisimi bir tarafta bekletin.kuruyan cigerleri unlayin kizgin yagda cabuk cabuk cevirererk kizartin.bir tabaga pecete yayip kizaran cigerleri burda yagini birakana kadar bir kac dakika bekletin.sonra hazirladiginiz soganli karisimi cigerlerle iyice harmanlayip servis tabagina alin.sicak sicak afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: