
KISIR:1 su bardagi ince koftelik bulgur,1 su bardagi kaynar su.2 yemek kasigi salca 1 yemek kasigi biber salcasi,tuz,maydanoz kirmizi pul biber, 1 adet iri sogan yada kirmizi sogan, 1demet taze sogan.yarim cay bardagindan biraz az zeytinyagi,yarim limon suyu.Bulguru yikayip ayiklayip bir kaba koyun.1 su bardagikaynar suyun icine salcalari ekleyip karistirin,bu karisimi bulgura ekleyip kabin uzerini kapatip bulgurlar sisene kadar vekletin.diger yanda sogan taze sogan pul biber maydanoz zeytinyagi ve limon suyunu birlikte karistirip bekletin.sisen bulgurlarin uzerine bu karisimi ekleyin karistirin,arzunuza gore yag ve limonu ekliyebilirsiniz.servis tabagina alip servise hazir olarak sofraniza goturun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder