
ZEYTINYAGLI BIBER VE PATLICAN DOLMASI:YARIM KILO PIRINC.10 ADET IRI SOGAN,TUZ DOLMALIK FISTIK DOLMALIK UZUM.(BIRER UFAK PAKET)4 CORBA KASIGI TARCIN,3 CORBA KASIGI YENIBAHAR.3 CORBA KASIGI SEKER.1 KOMPOSTO KASESI ZEYTINYAGI.5 ADET PATLICAN.10 ADET DOLMALIK BIBER BIRAZDA YAPRAK.once soganlari kucuk kucuk dograyin.zeytinyagini ekleyin sogani iyice kavurun.tuzunuda koyun.fistik uzum vede pirincide katin.az ateste iyice pirincler kavrulsun. sonra ustune cikacak kadar sicak su ekleyip altini iyice kisin suyunu cektirin. atesten inince sekerini tarcini yenibahari koyun.birakin dinlensin, o arada biberlerinin icini ayiklayin patlicanlarin icini cikarin.bunun icin tabiki kabak oyacaginin yardimi lazim ama dikkat edinki delinmesin patlicanlar.sonra bu ici biber ve patlicanlarin icine fazla doldurmadan koyup patlicanlarin ustune birer domates halkasi ekliyerek tencereye dizin.ustune yarim su bardagi zeytinyagi gezdirin. biraz tuz serpin. sicak su ilave edin once az miktarda sonra biraz daha ekliyebilirsinizki hamura donusmesin.patlican ve biberlerin ustune temiz bir tabak kapatin ilkin sonra tencerenin kapagini kapayin.kisik ateste pisirin.pisince tencerede iyice soguduktan sonra servis tabagina dizip buzdolabinda bekletikten sonra yiyebilirsiniz.dolma icinden kalirsa birazda haslanmisyaprak sarabilir yada kalani derin dondurucuda bekletebilirsiniz bir sonraki dolma harekati icin.hadi afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder