06 Ocak 2010

SOMON BALIKLI MAYONEZ:iki iri parca somon baligi,tuz karabiber.eger mayonezi kendiniz yapacaksaniz:iki adet oda sicakliginda yumurtanin sarisini akindan ayirip ustune tuz vede yarim limon suyu koyup yaklasik 10 dakika beklettikten sonra mikserle 1 komposto kasesi kadar zeytinyagini cok yavas ekliyerek cirpin.katilasinca buzdolabinda bekletikten sonra kullanin.hazir kullanmak istiyebilirsiniz elbetteki daha kolay,ama evde yapilanin lezzeti balikli mayonezde daha guzel oluyor.once somon bakilarini haslayin. fazla suya gerek yok cunku cabuk haslanan bir balik somon.haslanan ve iyice didiklenen somonlar iyice sogutulmali.hatta biraz buzdolabinda bekletilmeli. sonra somonlar mayonezle karistirilirken icine biraz tuz vede karabiber egerki tane karabiber olrsa daha mukemmel olur.hepsini karistirip kaseye koyarak ustune zeytinle sus yapip servis yapin.

Hiç yorum yok: