04 Ocak 2009

Tatli Kulesi

Malzemeler:en altaki baklavalar icin :9adet baklavalik yufka.300gram cekilmis ceviz.200gram cekilmis samfistigi.200gram tereyag.2su bardagi seker 2.5 su bardagi su yarim limon suyu.once serbeti kaynatalim.sekeri suyu koyup tencereye kaynatalim.kaynayinca limon suyunu ekliyelim ustu kopuk olunca indirelim atesten. birakalim sogusun.baklavalik yufkalari 3er 3er ayirip 3taneyi ust uste koyalim.uzunlamasina kesip uzun tarafina ceviz yada samfistigini koyalim.once rulo olarak saralim.sonra ruloyu gul seklinde kiviralim tepsiye dizelim.ustune kizdirilmis200gram teryagini dokelim.onceden isitilmis 190derce firinda pisirelim.firindan cikinca sogurulmus serbeti dokelim.afiyetle yiyelim.bu birinci kataki tatli simdi kinci siradakine gecelim.
Malzemeler:hazir olarak satin alinmis cikolata kaplari. yaklasik 12adet.icleri icin mandalina ve brandili krema . yada dilerseniz sade krema.yada sirf krem santi.krem santinin icine istediginiz bir meyva suyundan yada evde bulunan herhangi bir likordende biraz ekleyebilirsiniz.bu kaplari doldurun kremayla ustlerine aruzunza gore meyva dilimleri (ben uzum koydum)yada samfistik tozu serpebilirsiniz.pek leziz oluyorlar.hemde kolay bir yapim.e bunca yemegi hazirladiktan sonra birazda kolaya kacabiliyor bazan insan.hepinize afiyet olsun.

1 yorum:

ocu dedi ki...

sevgili Nuray,
tatli kulesi muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık. Yeni tariflerini bekliyoruz.
Sevgiler